søndag 19. november 2023

Oppskrift: Kyllinglår med kokosmelk, spinat og ris

Denne retten tar utgangspunkt i enkelte rimelige ingredienser: Frosset spinat, kokosmelk, sjampinjong og løk, eller vårløk (som jeg i hadde i kjøleskapet).

Unngå å steke en kyllingform sammen med grønnsaker. Det kan bli vanskelig å vite når de enkelte ingrediensene er ferdige. Tilbered heller kyllinglår og den tilhørende sausen hver for seg:

Gni kyllinglårene med salt og pepper og stek dem i form i ovn på 180 grader i cirka 45 minutter.

Rør en teskje karri ut i en bolle med en boks kokosmelk. Tilsett også en eller halvannen teskje grønn curry paste.

Del en eske sjampignoner i fire og stek dem i panne inntil de har skrumpet godt inn.

Kok ris

Skjær opp et eple eller to og en squash og en bunt vårløk og fres det i pannen. 

Hell alt (unntatt kyllingen) i en gryte og tilsett tint spinat. Rør forsiktig rundt. 

Når sausen er varmet opp, kan du legge kyllingen oppi sammen med sausen, eller du kan servere den ved siden av. 

Du kan bytte ut eple, squash og vårløk med forskjellige andre grønnsaker. 

Nøkkelen til denne retten er kokosmelken - som blir til saus - og spinaten - som setter fin farge og smak på sausen.  😄



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar