mandag 8. januar 2024

Fire navigasjonsråd til menn

Når hverdagene melder seg, kan noen og enhver oppleve at samboerskap er litt vanskelig. Årsaken er ofte ganske enkel - menn og kvinner er ganske forskjellige. Kvinner engasjerer seg mye i menns tanker og aktiviteter, mens menn i mindre grad engasjerer seg i partneren og er mer tilfredse med ting som de er. Kvinner mener typisk mer om menns adferd og holdninger enn vice versa. Sånt kan det fort bli uro og bruduljer av. 

Hva er bakgrunnen for forskjellene? Fra årtusener tilbake reiste mennene ut for å jakte, mens kvinnene var hjemme i leiren og passet på familien. De stelte barn og gamle, lagde mat og sydde klær og samarbeidet med de andre i stammen. Kvinner håndterte kompliserte sett av relasjoner. Mennene var ute og kjempet mot ville dyr på liv og død. Den sterkeste vant, ofte med fysisk vold som middel. For menn var relasjoner mindre viktig, det holdt at jaktlaget samarbeidet om å legge ned byttet.

Når mennene kom tilbake til leiren, møtte to tankesett hverandre. Det ene er ikke bedre enn det andre, men det er ikke alltid de passer sammen. Disse forskjellige tankesettene har kvinner og menn fortsatt med seg i dag.

Paradoksene og problemene kan stå i kø. Livet er ikke rettferdig og du må leve med at kvinne og mann har vidt forskjellige forventninger i mange situasjoner. Det kan være greit å huske at du ikke er alene. Et mannlig vennefellesskap har utviklet noen konstruktive navigasjonsråd for å forebygge problemer i samlivet.

* Kjenn din partner. Vit hvem du er sammen med og akseptér hvem hun er.🕊️
* Livet er ikke rettferdig. Det som er lov for henne er ikke alltid lov for deg.🕊️
* Alle kan ha en dårlig dag. Be henne om unnskyldning når hun trenger det.🕊️
* Når det blåser opp til storm, ikke gå inn i den. Etter hvert vil vinden løye. 🕊️

 I februar 2024 har ressursteamet bak navigasjonsrådene ønsket å legge til et femte råd:

* Ta hennes parti mot alle andre. Er dere et par, så er dere et par. 🕊️

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar